h1

Как се пере килим?

март 25, 2008

Необходими пособия.

photo4c2.jpg

Лабрадор – мъжки или женски в разцвета на силите си, лаком, който спокойно взима храна от земята.
Дете, по възможност палаво на възраст от около една годинка.
Порция кус-кус за закуска.
Изпрахосмуквате си килима, както всяка сутрин обикновенно правите. Поставяте детето в столчето за хранене и започвате да го храните с кук-куса. То обаче вместо да яде, рита с всичка сила паницата от ръцете ви. Паницата се обръща два пъти във въздуха преди да падне . Съответно кус -куса е равномерно посипан по цялата повърхност на килима. Тогава пускате кучето, което за да изяде всичкия кус-кус равномерно и щателно с език минава всяка точка на килима. ( Осигурета достатъчно вода за кучето, ако килима ви е голям ) Резултата килима ви е леко влажен още 15 тина минути, но грее като нов.
Системата за почистване действа безотказно. Неуморима е и работи без прекъсване стига да не е свършил кус-куса. Тази сутрин лично я тествах с Виктор и Багира.

Ако първия път не проработи опитайте пак с повече кус-кус. това е двигателната сила на системата.

Най-хубавото е, че накрая всички са доволни. Вие, че няма да чистите килима повторно. Детето, че се е оттървало от закуската. И кучето, чи си и сдобило с допълнителен източник на калории.

Advertisements

16 Коментари

 1. Еееее, завиждам ти! Знам, че у вас се чисти лесно, особено нападала по земята храна. Затова се изкушавам да си вземем поне котка!


 2. хаха … намерили сте лесното … макар че и аз не съм за окайване, след като дадохме Бай Котан на село. В момента, в който баща й вземе прахосмукачката, малкото Дениче я е яхнало и той милия току ме привика: „Хеееелп! “ … всъщност помощта и от двама им е до там, защото, ако не искам да ми бучи половин час прахосмукачката на празно, единия да я язди, а другия да кърши ръце от страни и да се умолява да му я дадат, трябва аз да си свърша работата … Та, откъде да си вземем и ние такъв красавец? Обещавам, че няма да го кръстим Багира!


 3. Ако сериозно искаш лабрадор мога да помогна. Само си реши – черен, жълт или шоколадов, само за домашен любимец или за изложби, мъжки или женска. Пък и да се казва Багира лошо няма. То името не е мой патент, а на Ръдиард Киплинг


 4. ами, всъщност, споменах го малко на шега, въпреки че обасъждахме с мъжа ми на скоро този въпрос, и то точно за лабрадор. Но това изисква и малко повече финанси ( за колко всъщност става въпрос, изобщо, за домашен любимец, който ще бъде много обичан, гален, мачкан и хапан, предполагам 🙂 )Но със сигурност, когато решим да вземем лабрадор, жълт, предполагам, ще се обърна към тебе. Предварително благодаря за помощта и информацията!


 5. Цената на лабрадорите в България средно е около 700лв. А що се отнася до предназначението, то всеки лабрадор ще ти свърши работа за това. Типичния лабрадорски характер е пригоден именно за да бъде „бъде много обичан, гален, мачкан и хапан“


 6. Деничеро, първият лабрадор на сестра ми е от вашия край – роден е в с. Белащица до Пловдив – да знаеш! 😀


 7. 🙂 то, много хубаво, но, ако ти кажа, че дори не знам в коя посока се излиза за Белащица … няма да ми се смееш 🙂 Забравих да допълня вчера, че, лично аз, предпочитам кучето да е мъжко, предполагам, че и мъжо ще е на това мнение, но има още хляб да изядем до тази точно покупка. И все пак, тъй като бате Спаси явно предпочита кучета, колко, горе-долу, струва това красиво удоволствие?


 8. Трябва сестра ми да ти каже, но Баркли навремето помня, че струваше 600 лв.
  А Белащица е до Марково, ние минаваме по околовръстното на Пловдив, като ходим към нашето село Момчиловци (до Смолян), и там – на околовръстното – са отбивките за Марково и Белащица.


 9. аха 🙂 мерси! Аз пак говорих с бате Спаси и той каза, че вероятно след около две години ще можем да си вземем. Явно е твърдо запален за куче :), като се оправдава, че е заради децата 🙂
  То било близо, значи, Белащица … тогава аз се бъркам с нещо друго …


 10. Вчера бях писала, като гост и един коментар, който аз си виждах е останал невидим за вас. Много се извинявам. Сега се появи, като номер 5.
  Добро решение е да изчакате до след 2 години да си вземете кучето ( разбрах, че чакате бебе, а комбинацията бебе плюс куче, особенно ако за пръв път ще гледате куче не е препоръчителна) Живот и здраве до тогава се надявам да има много хубави кучета в България.
  А Белащица ви е на един хвърлей разстояние. Нещо като Софийската Бистрица 🙂


 11. Много благодаря и на двете ви за изчерпателните отговори 🙂 Аз, всъщност, се сетих преди малко, че бих искала голдън ретривър. Но, предполагам, че и жълтия лабрадор върши същата работа. Извинявам се за въпроса си, сигурно звучи много смешно във вашите разбирающи уши … ама …


 12. И за голдън ретривър няма проблеми. Мога да те свържа с клуба, като му дойде времето. По темперамент двете породи са много близки.


 13. с удоволствие ще се обадя тогава 🙂


 14. […] 4, 2008 in лични Някои се “фукат”, че прекрасните им лабрадори, им …. Безспорно прекрасен начин, бърз, безшумен и удобен и […]


 15. […] 4, 2008 in Смехорани Някои се “фукат”, че прекрасните им лабрадори, им …. Безспорно прекрасен начин, бърз, безшумен и удобен и […]


 16. така е всеки се оправя с подръчни средства! Аз пък ще ползвам твоя метод, когато детенце поотрасне!Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: